Virksomhedsoverdragelse

En virksomhedsoverdragelse er juridisk styret af Virksomhedsoverdragelsesloven. Dette er gjort for at beskytte lønmodtageres rettigheder under en virksomhedsoverdragelse. Hovedreglen er at alt fortsætter som det altid har gjort, dog er der en masse aspekter der er vigtige at håndtere når man laver en virksomhedsoverdragelse.

Definition på en virksomhedsoverdragelse

En virksomhedsoverdragelse finder typisk sted når en virksomheds aktiver bliver solgt/købt af en anden virksomhed, eller ved en fusion. Mere specifikt er det når en virksomhed eller dele af en virksomhed bliver overdraget fra en juridisk enhed til en anden.

Begrænsninger under en virksomhedsoverdragelse

Under en virksomhedsoverdragelse, f.eks. ved en fusion, er det naturligt at overveje at spare nogle stillinger væk. Dog er det vigtigt at håndtere dette korrekt, da det i sig selv ikke er lovligt at begrunde en fyring alene med en virksomhedsoverdragelse.

Håndtering af ansatte under en virksomhedsoverdragelse

Den der overdrager virksomheden, eller dele af virksomheden, skal i god tid varsle ansatte omkring overdragelsen af virksomheden. Det drejer sig bl.a. omkring følgende forhold;

 • Grunden til virksomhedsoverdragelsen
 • Dato eller foreslået dato for overdragelsen
 • Virksomhedsoverdragelsens økonomiske, juridiske og sociale følger for de enkelte ansatte
 • Eventuelle foranstaltninger

Muligheder i sammenhæng med en virksomhedsoverdragelse

Ved en virksomhedsoverdragelse er der mulighed for at genforhandle eller skifte kollektive overenskomster. Den nye ejer har også helt mulighed for helt at undlade at bruge en overenskomst.

Andre emner

Køb af virksomhed Salg af virksomhed Værdiansættelse Due diligence Virksomhedsoverdragelse Generationsskifte

Få rådgivning om virksomhedsoverdragelse

Oplysningerne ovenfor er generelle. Det er ikke sikkert, at de passer i jeres konkrete situation. Vi anbefaler at I, forinden en vigtig beslutning, bliver rådgivet af en advokat eller en anden professionel rådgiver.

Indhent 3 tilbud

Få tilbud fra 3 advokater der er specialiserede i virksomhedsoverdragelse.

Hvorfor bruge jura-guide.dk?

 • Kun specialiserede advokater

  Vi har samlet specialiserede advokater og rådgivere indenfor virksomhedsoverdragelse. Du bliver således kun kontaktet af personer med stor kompetence indenfor netop området overdragelse af virksomhed.

  Vores konsekvente guidelines for medlemmerne og løbende tilfredshedskontrol gør at du kun sættes i kontakt med de mest kompetente advokater inden for overtagelse af virksomhed.

 • Kontakt indenfor 24 timer

  Efter vi har modtaget din henvendelse omkring virksomhedsoverdragelse, udvælger vi op til 3 advokater eller andre juridiske rådgivere, der kan hjælpe dig, og som vi kan anbefale.

  Du kontaktes indenfor 1 arbejdsdag for en uforpligtende dialog omkring opgaven og afgivelse af tilbud eller estimat.

  Med jura-guide.dk finder du hurtigere den rigtige rådgiver til opgaven, og slipper for selv at bruge tid på at afdække markedet for kvalificeret juridisk hjælp indenfor bl.a. virksomhedsoverdragelsesloven.

 • Gratis og uforpligtende

  Det er 100% gratis at anvende denne side til at indhente tilbud fra advokater og andre juridiske rådgivere.

  Det er også helt uforpligtende, og du behøver ikke benytte dig af de tilbud, som du har modtaget omkring overdragelse af virksomhed.